Kirkehøjskole

Ingen begivenheder fundet.


Kirkehøjskole 2017-18

500 år med Luther.

I 2017 fejrer vi Reformationsjubilæet over hele verden. Det er 500 år siden, Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg og indvarslede et opgør med den katolske kirke. Synet på både kirke og samfund ændrede sig radikalt og fik hurtigt betydning ud over Tysklands grænser og langt op i vor tid.

Overalt er man i fuld gang med at fejre jubilæet. Mange steder med den fornemme målsætning, at jubilæumsfejringen kal fremme forståelsen af Reformationens betydning for det moderne menneske. Således også i Danmark. Der forskes og debatteres og oplyses om Luther og hans tid og Reformationens aftryk dengang og nu.

Reformationen fik en kolossal betydning for måden, hvorpå vi fik indrettet samfundet og den danske kirke. Helt frem til i dag har Reformationen sat tydelige aftryk på dansk identitet og bevidsthed. I kirkehøjskolen afslutter vi i denne sæson et længere forløb, hvor vi gennem de sidste to sæsoner har sat fokus på Reformationen og dens betydning.

I dette efterår er det sproget vi beskæftiger os med, dels det danske sprog og dels Luthers egen bramfrie tone, som den kom til udtryk omkring spisebordet.

Til sidst i sæsonen siger vi velbekomme og stiller spørgsmålet, hvad kan vi egentlig bruge Luther til i dag? Kirkehøjskolen holder til på Hadsten Højskole, 4 lørdage henover efteråret og vinteren i tidsrummet 10.00-12.00.

Vi starter i foredragssalen kl. 10.00 med foredrag og debat og spiser brunch i spisesalen kl. 11.30. Arrangementet slutter kl. 12.30. Der er tilmelding på Hadsten Kirkekontor, tlf. 86 98 04 25, senest kl. 12.00 torsdagen før.

Prisen for foredrag og brunch er 70 kr. pr. gang. 

Kirkehøjskolen er for alle.

Kirkehøjskolen er et samarbejde mellem Ødum, Hadbjerg, Lyngå, Lerbjerg, Skjød, Voldum, Rud, Hadsten, Vissing og Nr. Galten sogne.

Tilmeld nyhedsbrev


Kirkeblad


Del dette: